
آخرین به روز شدن: سه شنبه 15 جمادی الاول 1440هـ – 22 ژانویه 2019م KSA 19:03 – GMT 16:03
دیپلماتهای اروپایی: اسد مانع ورود نمایندگانمان به سوریه میشود
سه دیپلمات بلندپایه در اتحادیه اروپا میگویند که بشار اسد رئیس نظام سوریه، روادید ورود دیپلماتها و مسئولانی در اتحادیه اروپا را که به طور مرتب میان بیروت و دمشق مسارت میکردند، لغو کرد؛ مسالهای که تلاشها برای توزیع کمکها میان قربانیان جنگ را دشوار میکند.
از زمان آغاز بحران سوریه در سال 2011، اتحادیه اروپا از بیروت پایتخت لبنان نزدیکترین شهر بزرگ به سوریه، به عنوان پایگاهی دیپلماتیک استفاده میکند آن هم در حالی که اکثر سفارتخانهها در دمشق در اعتراض به سرکوب خشونتآمیز معترضان، درهای خود را بستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، دیپلماتهای اتحادیه اروپا گفتند که نظام سوریه از اول ژانویه، مجوزهای ویژهای که با استفاده از آن برای دریافت روادید چند بار ورود به دمشق صادر میشد را بدون هیچ توضیحی لغو کرد. اکنون دیپلماتهای اتحادیه اروپا نیاز به درخواست روادید یک باور ورود برای هر بار سفر به سوریه دارند.
دیپلماتهای اتحادیه اروپا که خواستار فاش نشدن هویتشان شدند، گفتند که گمان میکنند این اقدام نظام سوریه به منظور مجبور کردن کشورهای اروپایی به بازگشایی سفارتخانههایشان در دمشق با بازپس گیری اکثر مناطق کشور توسط نیروهای دولتی سوریه صورت میگیرد؛ تحولی که با پشتیبانی نظامی روسیه و ایران صورت گرفته است.
یکی از دیپلماتها در این باره گفت: «این یک مشکل خطرناک در ارتباط با کمکهای بشر دوستانه است که اتحادیه اروپاه ارائه میدهد… این اقدام بر دیپلماتها، کارمندان سفارتخانههای اروپایی و موسسههای اتحادیه اروپا تاثیر میگذارد».
در حدود هفت سال جنگ داخلی سوریه که نیروهای خارجی را نیز جذب کرده است، کمیساریای اروپا حدود 909.44 میلیون دلار به منظور کمکهای غذایی، فراهم کردن دار و سرپناه برای سوریها در داخل کشورشان فراهم کرد.
هنوز برآوردی از تاثیر اقدام نظام سوریه در لغو روادید چند بار ورود وجود ندارد، اما یکی از سخنگویان کمیساریای اروپا در این باره گفت: «هر چه در توان داریم برای کاهش تاثیر این اقدام بر رساندن کمکهای بشر دوستانه اتحادیه اروپا به داخل سوریه انجام میدهیم».
اتحادیه اروپا دوشنبه 21 ژانویه، دور تازهای از تحریمهای اقتصادی علیه نظام سوریه را اعمال کرد. اتحادیه اروپا میگوید تا زمانی که انتقال سیاسی در سوریه در چارچوب روند صلحی به رهبری سازمان ملل متحد روی ندهد، سیاست خود را در قبال دمشق تغییر نخواهد داد.
اما دیپلماتهای اروپایی میگویند که اسد احساس میکند اوضاعش تثبیت شده و دستاوردهای میدانهای نبرد هم در این تثبیت تاثیر داشته است.
دیک دیپلمات دیگر میگوید: «تا کنون اتحادیه اروپا در سیاستهایش در خصوص تعامل با اسد، یک دست است اما به نظر میرسد اسد احساس میکند موقعیتش در مذاکراتش قویتر است».
ممکن است خروج نیروهای آمریکایی از سوریه از مناطقی که کُردها در حال حاضر در کنترل خود دارند و یک چهارم خاک سوریه برآورد میشود، باعث شود نظام اسد، کنترل اکثر منابع طبیعی کشور را باز پس گیرد.